"Towards Sustainability" initiatief

Kwaliteitsnorm en label voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde financiële producten
 

Nieuws

Het Towards Sustainability initiatief wil alle types van particuliere en institutionele beleggers helpen die op zoek zijn naar meer duurzame spaar- en beleggingsoplossingen. Ook wil het financiële instellingen stimuleren om een divers en kwalitatief aanbod van duurzame producten aan te bieden.

De kwaliteitsnorm wil het niveau van maatschappelijk verantwoorde en duurzame financiële producten optrekken en zorgen dat die beginselen ook gangbaar worden in traditionele financiële producten.

Het label wil potentiële beleggers het vertrouwen geven en geruststellen dat het financieel product wordt beheerd met duurzaamheid in gedachten en niet is blootgesteld aan zeer onduurzame praktijken, zonder dat de beleggers daarvoor zelf een gedetailleerde analyse moeten uitvoeren. Alle nodige elementen voor een dergelijke analyse moeten echter transparant zijn.

Onafhankelijk toezicht door het Centraal Labelling Agentschap (CLA) beschermt de integriteit van de kwaliteitsnorm en het label, en zal de verdere ontwikkeling ervan in goede banen leiden.

Op deze website vindt u: